10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateMinistrul Finanţelor: 20% din administraţia publică este ineficientă

Ministrul Finanţelor: 20% din administraţia publică este ineficientă

Cam 20 la sută din actuala administraţie publică este ineficientă în posturile pe care le ocupă, a declarat ministrul finanţelor Eugen Teodorovici, la Digi24.
Eugen Teodorovici spune că îşi permite să fie un aspru critic al administraţiei, pentru că o cunoaşte bine din interior, întrucât şi-a petrecut viaţă în domeniul public, în care lucrează din 1991. În administraţia publică, „sunt oameni care se sacrifică – vieţile, familiile, timpul liber. Sunt oameni care nu petrec doar opt ore pe zi la serviciu. Sunt oameni care stau 10-12-14 ore pe zi.
„De ce nu, oare, putem noi să facem, la nivel de administraţie publică centrală chiar, că unele funcţii-suport să fie concentrate într-un singur loc? De ce fiecare minister trebuie să aibă direcţia să de resurse umane? De ce să nu fim noi mai moderni decât şi alte state membre sunt, poate, la nivel european? De ce să ţin fiecare direcţie economică, să spunem, în fiecare minister? Nu, ele trebuie să fie concentrate în Ministerul de Finanţe – şi asta e o intenţie pe care o am foarte clară – de a aduce toate direcţiile economice şi de buget din ministere să depindă – adică să fie acolo localizate, dar să fie subordonate Ministerului Finanţelor”, a declarat Eugen Teodorovici.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS