16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAviația militară turcă bombardează rebeli kurzi din PKK aflați în Irak

Aviația militară turcă bombardează rebeli kurzi din PKK aflați în Irak

Avioane ale armatei turce au bombardat vineri seară poziții militare deținute de Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK) în Irakul vecin, a anunțat un purtător de cuvânt al PKK, potrivit AFP.

Loviturile au vizat poziții ale PKK în munții din nordul provinciei Dohuk, situată în regiunea autonomă Kurdistan din Irak, a adăugat sursa amintită.

Interzis în Turcia, PKK dispune de mai multe tabere de antrenament în provincia Dohuk, aflată, de asemenea, la granița cu regiunile kurde din Siria.

Bombardamentele Turciei în Irak contra PKK au avut loc în aceeași zi cu primele operațiuni ale armatei turce împotriva grupării Statul Islamic în Siria.

La patru zile după sângerosul atentat sinucigaș atribuit SI care a vizat orașul de graniță Suruç (sud), avioane de luptă F-16 ale armatei aerului a Turciei au bombardat la primele ore ale dimineții și în cursul serii ținte ale organizației jihadiste aflate pe teritoriul sirian.

Aceste prime raiduri aeriene ordonate de Ankara marchează o schimbare în politica siriană a guvernului islamist-conservator turc, multă vreme acuzat că ignoră sau chiar încurajează organizațiile radicale care luptă împotriva regimului de la Damasc.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS