15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFMI: Grecia nu se mai află în incapacitate de plată

FMI: Grecia nu se mai află în incapacitate de plată

(Foto: bzv.ro)
(Foto: bzv.ro)

Grecia a achitat astăzi Fondului Monetar Internațional (FMI) o serie de arierate în valoare totală de aproximativ două miliarde de euro (2,2 miliarde de dolari) și nu se mai află în incapacitate de plată, informează Agerpres.ro. Anunţul a fost făcut astăzi de purtătorul de cuvânt al FMI, Gerry Rice. „Prin urmare, Grecia nu mai are datorii restante către FMI”, a explicat Rice. „Așa cum s-a anunțat, FMI este gata să continue să asiste Grecia în eforturile de redresare a economie și de revenire a stabilității financiare”, a adăugat directorul de comunicare al FMI. Grecia a plătit luni astăzi 4,2 miliarde de euro, reprezentând principalul și dobânzile dintr-un împrumut acordat anterior de Banca Centrală Europeană (BCE), și a rambursat un credit de 500 milioane de euro către Banca Centrală a Greciei.

Reprezentanții creditorilor internaționali (Uniunea Europeană, BCE și FMI) și ai fondului de salvare al Zonei Euro (ESM) se vor afla în curând la Atena, a anunțat purtătorul de cuvânt al executivului european, Margaritis Schinas.

Săptămâna trecută, Grecia a obținut un credit punte de 7,16 miliarde de euro de la Mecanismului European de Stabilitate Financiară (EFSM), bani suficienți pentru a asigura finanțarea Greciei până la finalizarea negocierilor cu creditorii internaționali pentru un nou program de ajutor, al treilea program de acest fel după 2010. Negocierile, pentru o sumă estimată la 86 de miliarde de euro, ar urma să dureze mai multe săptămâni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS