17.8 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUngaria a început lucrările pentru construirea gardului împotriva imigranţilor la frontiera cu Serbia

Ungaria a început lucrările pentru construirea gardului împotriva imigranţilor la frontiera cu Serbia

(Foto: stoppsblog.co.uk)
(Foto: stoppsblog.co.uk)

Ungaria a început astăzi lucrările de construire a unui gard anti-imigranţi la frontiera cu Serbia, un proiect care a scandalizat întreaga Europă, informează b1.ro. Armata ungară a început construirea acestui card, imaginile publicate de presa maghiară arătând cum buldozerele au început să pregătească terenul din apropiere de localitatea Morahalom, totul sub supravegherea soldaţilor. Gardul anti-imigranţi, înalt de patru metri, care ar trebui să fie gata în câteva luni, va costa 21 de milioane de euro şi se va întinde de-a lungul celor 175 de kilometri de graniță cu Serbia. Conform ministrului de Externe al Ungariei, gardul va fi construit în zonele care sunt cel mai mult expuse la presiunea imigranţilor.

Potrivit statisticilor, peste 80.000 de refugiaţi au ajuns deja pe teritoriul maghiar în 2015, dintre aceştia 80% provenind din ţări afectate de războaie, precum Siria, Irak sau Afganistan.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS