13.4 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMinistrul de finanțe olandez a fost reales în funcţia de președinte al Eurogrupului

Ministrul de finanțe olandez a fost reales în funcţia de președinte al Eurogrupului

Ministrul de Finanțe al Olandei, Jeroen Dijsselbloem a fost reales în funcţia de preşedinte al Eurogrupului (Foto: paginadebanci.ro)
Ministrul de Finanțe al Olandei, Jeroen Dijsselbloem a fost reales în funcţia de preşedinte al Eurogrupului (Foto: paginadebanci.ro)

Jeroen Dijsselbloem, ministrul de finanțe din Olana, a fost reales astăzi în funcţia de președinte al Eurogrupului, omologii săi din Zona Euro reconfirmândul-l în această funcţie informează Agerpres.ro. Anunţul a fost făcut de Consiliul European pe Twitter, iar oficialul olandez, în vârstă de 49 de ani, le-a mulţumit colegilor pentru încredere folosind aceeaşi reţea de socializare. „Le mulțumesc colegilor pentru sprijin și cooperare și sunt nerăbdător să-mi exercit un al doilea mandat de președinte al Eurogrupului”, a scris pe Twitter Jeroen Dijsselbloem. Primul său mandat de președinte al Eurogrupului, de 2,5 ani, expiră la data de 21 iulie.

Eurogrup reprezintă o reuniune a miniștrilor de finanțe din Zona Euro, respectiv din acele state membre ale Uniunii Europene (UE) care au adoptat euro ca monedă oficială. Grupul are 19 de membri, începând cu 1 ianuarie 2015, dată la care Lituania a aderat la zona euro. Printre atribuțiile Eurogrupului se numără controlul politic asupra aspectelor valutare și conexe ale uniunii monetare a UE, cum ar fi Pactul de stabilitate și de creștere.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS