9.5 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateStatul Islamic a revendicat atentatul de la Consulatul Italiei din Cairo

Statul Islamic a revendicat atentatul de la Consulatul Italiei din Cairo

(Foto: india.com)
(Foto: india.com)

Militanţi din cadrul Statul Islamic (SI) au afirmat că reţeaua teroristă se află „în spatele exploziei” care a avariat grav sediul Consulatului Italiei din capitala egipteană Cairo, atac produs ieri, informează Mediafax.ro. Într-un mesaj postat pe un cont de Twitter legat de SI, musulmanii sunt îndemnaţi să se ferească de locuri precum consulatul italian, desemnate drept „ţinte legitime” ale unor atacuri.

Cel puţin o persoană a fost ucisă, iar altele rănite, după ce o maşină-capcană a explodat lângă clădire. Poliţişti şi civili se află printre persoanele rănite, potrivit Ministerului egiptean al Sănătăţii. Intrarea principală în clădire a fost distrusă aproape în întregime, geamurile au fost sparte de deflagraţie, iar imobilul a fost inundat după ce ţevile de alimentare cu apă au fost sparte.

„Italia nu se va lăsa intimidată”, a declarat ministrul italian de Externe Paolo Gentiloni într-un mesaj postat pe Twitter, adăugând că nu există victime în rândul italienilor. Premierul Matteo Renzi a discutat cu preşedintele egiptean Abdel Fattah el-Sisi, după atac, şi a promis că cele două ţări vor lupta împreună „împotriva terorismului şi fanatismului”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS