16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePreşedintele Klaus Iohannis şi premierul Victor Ponta salută marşul unioniştilor din Chişinău

Preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Victor Ponta salută marşul unioniştilor din Chişinău

(Foto: actiunea2012.ro)
(Foto: actiunea2012.ro)

Preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Victor Ponta au salutat, pe Facebook, marșul tinerilor care au pornit dinspre Chișinău spre București pentru a cere urgentarea procesului de reunificare dintre România și Republica Moldova, transmite TVR. Președintele Klaus Iohannis s-a declarat astăzi „foarte impresionat” de marșul tinerilor pentru unirea cu Republica Moldova, organizat de Platforma Unionistă Acțiunea 2012. „Sunt foarte impresionat de drumul pe care îl fac tinerii de la Chișinău la București. Din păcate, nu voi fi în țară și nu îi pot întâmpina la Palatul Cotroceni, dar fiți convinși că mi-ar fi făcut o reală plăcere”, a scris președintele pe Facebook. În opinia șefului statului, prin gestul lor, tinerii „au dovedit, cu toată forța unei generații care se simte profund europeană”, că România și Republica Moldova au ”o destinație comună”. „Vom dovedi tuturor că, oricât de mult efort va trebui să depunem și oricât va dura, ne vom împlini visul de a fi împreună în Europa. Sunt convins că oamenii de pe cele două maluri ale Prutului se vor regăsi într-o bună zi nu doar în Uniune, ci și în comuniune. Vă mulțumesc pentru efortul vostru!”, a adăugat Iohannis.

La rândul său, premierul Victor Ponta a salutat şi el marșul tinerilor care au pornit dinspre Chișinău spre București. „Consider că românii de pe ambele maluri ale Prutului au un destin comun (pe care doar nedreptatea istoriei l-a întrerupt de mai multe ori)! Și cred că oamenii tineri și sinceri au mai mult curaj și mai multă putere în realizarea acestui destin comun decât politicienii! Un salut personal de admirație pentru acești tineri și gestul lor de azi!”, a scris Ponta pe Facebook.

Potrivit unui comunicat al organizatorilor, platforma Unionistă Acțiunea 2012, o mie de tineri, care au pornit pe jos din Chișinău spre București, vor mărșălui alături de cei care îi vor aștepta duminică, la ora 14:00, la Piața Universității, spre Palatul Cotroceni, unde îi vor cere președintelui Klaus Iohannis urgentarea procesului de reunificare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS