22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateEurogrup încearcă astăzi să ajungă la un acord privind al treilea program de salvare pentru Grecia

Eurogrup încearcă astăzi să ajungă la un acord privind al treilea program de salvare pentru Grecia

grecia-euro

Miniștrii Economiei și Finanțelor din Zona Euro se reunesc din nou astăzi, pentru a încerca să ajungă la un acord cu Grecia, înţelegere care să permită ca această ţară să rămână în Zona Euro și să înceapă negocierile pentru un al treilea program de ajutor financiar, informează Agerpres.ro. Miniștrii de resort din cele 19 țări ce au adoptat moneda euro, sub președinția olandezului Jeroen Dijsselbloem, vor avea pe masa discuțiilor solicitarea făcută joi de premierul elen Alexis Tsipras, pentru un nou ajutor, al treilea, pentru o perioadă de trei ani și pentru o sumă în jurul a 50 de miliarde euro.

Parlamentul grec a dat în această dimineață mandat Executivului pentru a continua negocierile cu creditorii pe baza acestor ultime propuneri, cu 251 voturi pentru, 32 împotrivă și opt abțineri.

Noul pachet de reforme pe care Atena l-a prezentat instituțiilor internaționale (Comisia Europeană, Banca Centrală Europeană și Fondul Monetar Internațional) include o creștere a impozitelor, a contribuțiilor sociale și reduceri de pensii, foarte similare propunerilor făcute de Troikă Greciei și respinse la referendumul din 5 iulie. Guvernul Tsipras s-a oferit să înceapă aplicarea unora dintre aceste reforme imediat, iar altele cât mai curând, posibil de săptămâna viitoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS