Acasă Actualitate Absolvenţii de liceu care nu au promovat bacalaureatul vor primi ajutor de...

Absolvenţii de liceu care nu au promovat bacalaureatul vor primi ajutor de şomaj

-

(Foto: antena3.ro)
(Foto: antena3.ro)

Absolvenţii de liceu care știu că nu au promovat examenul de bacalaureat au început să se înscrie la Agenţiile pentru Ocuparea Forţei de Muncă pentru a solicita ajutor de şomaj.

Ajutorul lunar va fi de 50% din valoarea indicatorului social de referinţă. Având în vedere că, şi în acest an, ISR este în cuantum de 500 lei, indemnizaţia va fi de 250 lei pe lună. Acest ajutor de şomaj pentru absolvenţi se va acorda timp de 6 luni.
În Olt, până miercuri se înregistraseră ca șomeri 242 de liceeni, conform declarației purtătorului de cuvânt al Agenției județene, Elena Iordache.

Absolvenții de liceu fără BAC-ul promovat mai au termen de înscriere pentru a primi indemnizația de șomaj numai până în 27 iulie, în caz contrar, ei nemaiputând beneficia decât de consiliere profesională, informare, formare profesională și mediere.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

Horoscopul de weekend

Berbec Unele crize de furie şi iritabilitate pot pune la pământ înţelegerile, negocierile de ordin financiar. Vă arătați croit prea dintr-o bucată...

Bancul zilei

Un polițist oprește un student pe stradă pentru a-i verifica actele: Așa, văd că nu lucrăm….Așa este.Înseamnă că trândăvim...