5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGrevă de avertisment a controlorilor de trafic aerian de la ROMATSA

Grevă de avertisment a controlorilor de trafic aerian de la ROMATSA

(Foto: evz.ro)
(Foto: evz.ro)

Controlorii de trafic ai Administraţiei Române a Serviciilor de Trafic Aerian (ROMATSA) se vor afla miercurea viitoare, pe 15 iulie, în grevă de avertisment, între orele 11:00 şi 13:00, informează Digi 24. În acest interval, controlorii vor asigura doar 30% din traficul aerian care tranzitează spaţiul aerian al României, dar şi traficul pentru aeronavele poliției, SMURD sau alte urgențe.

Decizia de a intra în grevă de avertisment vine în urma unor luni în care s-au negociat contractele colective de muncă ale controlorilor, fără ca aceștia și conducerea companiei să ajungă la vreun rezultat. Mai mult, sindicaliștii se plâng că organigrama instituției nu respectă toate prevederile legale și că îngreunează și încarcă numărul de posturi din regia autonomă de stat.

Teritoriul României este tranzitat în fiecare zi de aproximativ 2.500 – 3.000 de aeronave. Ultima grevă de avertisment a controlorilor de trafic a avut loc în 1995, însă în luna martie 200 de controlori de zbor au protestat, în faţa ROMATSA, purtând banderole albe, contestând planul de restructurare a companiei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS