20.6 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateProtest spontan la TVR, faţă de eşecul negocierilor pentru semnarea unui nou contract colectiv de muncă

Protest spontan la TVR, faţă de eşecul negocierilor pentru semnarea unui nou contract colectiv de muncă

(Foto: comunic.ro)
(Foto: comunic.ro)

Aproximativ o sută de angajaţi ai Televiziunii Române s-au adunat astăzi în curtea instituţiei, în semn de protest faţă de faptul că negocierile purtate cu conducerea TVR pentru semnarea unui nou contract colectiv de muncă (CCM) au eşuat, relatează Mediafax.ro. Acţiunea a fost spontană, angajaţii adunându-se în curtea Societăţii Române de Televiziune (SRTv). Negocierile pentru semnarea unui nou contract colectiv de muncă au fost purtate în contextul în care pe 1 iulie a expirat vechiul contract colectiv de muncă în TVR. Potrivit unor surse, în curtea TVR ar fi mers şi Stelian Tănase, preşedintele-director general al SRTv, care ar fi discutat cu angajaţii. Este posibil ca astfel de ieşiri spontane, în curtea TVR, să se mai producă în următoarea perioadă, întrucât salariaţii instituţiei sunt tensionaţi şi nemulţumiţi de nesemnarea unui nou CCM, au mai spus sursele citate.

Ieşirea angajaţilor în curtea TVR s-a produs şi în contextul în care astăzi era programată o şedinţă a Consiliului de Administraţie al Televiziunii Române, care nu a mai avut loc din lipsă de cvorum.

Pe de altă parte, angajaţii Societăţii Române de Televiziune au iniţiat recent procedura pentru declanşarea conflictului colectiv de muncă în instituţie, după eşecul negocierilor purtate cu conducerea societăţii. Dragoş Bocanaciu, preşedintele Sindicatului pentru Unitatea Salariaţilor TV din TVR, a spus că notificarea în ceea ce priveşte declanşarea conflictului de muncă a fost trimisă deja la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) şi la Ministerul Muncii. „Urmează celelalte proceduri, mediere, conciliere, şi de abia după aceea vom intra efectiv în conflict de muncă. Momentan suntem în faza procedurală (…)”, a explicat Bocanaciu. El a precizat că nu a fost semnat un nou contract colectiv de muncă în TVR din cauză că angajaţii televiziunii publice nu pot să facă „ceea ce doresc şefii” din SRTv. „Au venit cu solicitări de a reduce drastic toate câştigurile salariale ale oamenilor, ale personalului de execuţie, în timp ce privilegiile şefilor voiau să rămână neschimbate. Aşa ceva nu este acceptabil”, a spus Dragoş Bocanaciu. El a precizat că administraţia SRTv dorea ca sporurile angajaţilor instituţiei să fie reduse, iar şefii din TVR să îşi păstreze absolut toate beneficiile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS