12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCurs de conducere defensivă şi preventivă la Râmnicu Vâlcea

Curs de conducere defensivă şi preventivă la Râmnicu Vâlcea

În parcarea situată în cartierul Ostroveni din municipiul Râmnicu Vâlcea, între Biserica cu hramul Înălţarea Domnului şi Casa Tineretului sâmbătă, între orele 9.00 – 14.30, în cadrul campaniei de prevenire rutieră „Alege Viaţa!”, a avut loc un eveniment denumit: Curs de conducere defensivă şi preventivă, organizat de către Serviciul Rutier Vâlcea.
Scopul principal al evenimentului a constat în diminuarea numărului de accidente rutiere pe raza judeţului Vâlcea, precum şi de reducerea gradului de victimizare a persoanelor implicate în accidente rutiere.
Astfel, peste cei 250 de beneficiari au putut sa îşi reamintească importanţa unei conducere preventivă  a autovehicule.
Aceştia au putut să îşi testeze cunoştinţele şi aptitudinile privind circulaţia pe drumurile publice.
Totodată  posesorii de permise de conducere, folosind ochelari speciali ce induc starea de ebrietate, au observat timpii de reacţie în momentul în care se afla sub
influenţa alcoolului, conştientizând astfel care pot fi repercusiunile conducerii sub influenţa alcoolului.
Pentru a sublinia importanţa purtării centurii de siguranţa, cetăţenii au fostinvitaţi să folosească un simulator. Astfel  participanţii la eveniment au ocupat scaunul când aceasta este în partea superioară a rampei şi şi-au puscentura de siguranţă.
Dacă acesta este greşit folosită,  operatorul simulatorului le-a făcut un instructaj de folosire corectă a acesteia, urmată de partea de rulare şi coliziune la o viteză de 8-16 km/h.
De asemenea, cei prezenţi au învăţat cum pot acorda primul ajutor în cazul unui accident rutier. Aceştia au fost învăţaţi de voluntarii din cadrul Crucii Roşii.
În urma obţinerii unui punctaj mare la testul de cunoştinţe şi a unui timp foarte bun  primii trei clasaţi  au fost premiaţi.
Astfel, au fost oferite diplome, cupe şi premii ocupanţilor locului I,II,III, dar şi două premii speciale pentru cea mai simpatică şoferiţă şi cel mai prudent şofer.
La finalul evenimentului cei care vor fi prezenţi se vor delecta cu vizionarea unei demonstraţii de îndemânare susţinută de doi piloţi autorizaţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS