10.6 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAdriean Videanu scapă definitiv de controlul judiciar în dosarul Bica 2

Adriean Videanu scapă definitiv de controlul judiciar în dosarul Bica 2

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţiei a revocat definitiv controlul judiciar în cazul fostului ministru al Economiei Adriean Videanu, judecat în dosarul ANRP, informează Agerpres.
Magistraţii au respins că tardivă contestaţia DNA împotriva deciziei din 18 iunie de revocare a acestei măsuri în cazul Videanu.
Pe de altă parte, judecătorii au respins că nefondată contestaţia lui Alin Cocoş privind interdicţia de a lua legătură cu mama să.

La 18 iunie Instanţa Supremă a decis înlocuirea arestului la domiciliu cu măsură controlului judiciar pentru omul de afaceri Dorin Cocoş şi fiul acestuia, Alin Cocoş, judecaţi pentru corupţie în dosarul ANRP. De asemenea, instanţa a revocat controlul judiciar în cazul fostului ministru al Economiei Adriean Videanu. În plus, judecătorii au modificat obligaţiile impuse Alinei Bica prin controlul judiciar, în sensul că această are voie să ia legătură cu martorul Dan Iliescu.
Dosarul ANRP, cunoscut şi că dosarul „Bica 2”, a fost trimis de DNA în instanţa pe dată de 26 februarie, Adriean Videanu fiind acuzat de complicitate la abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, el stand în arest preventiv în perioada 31 ianuarie – 6 februarie. Videanu se află în prezent sub control judiciar.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS