19.4 C
Craiova
joi, 13 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUPDATE Procurorii DNA extind urmărirea penală împotriva deputatului Sebastian Ghiţă

UPDATE Procurorii DNA extind urmărirea penală împotriva deputatului Sebastian Ghiţă

Procurorii DNA extind urmărirea penală împotriva deputatului Sebastian Ghiţă, pentru noi fapte de corupţie comise de când acesta este parlamentar, dar şi înaintea mandatului, au declarat surse judiciare, potrivit Mediafax. Sebastian Ghiţă a ajuns la DNA Ploieşti în această dimineaţă, la ora 9.30, el spunând că săptămâna trecută a primit citaţie să se prezinte în faţa procurorilor.
Sebastian Ghiță a declarat, la intrarea la DNA Ploieşti, că a primit o citaţie săptămâna trecută, că nu ştie de ce a fost chemat şi dacă a fost extinsă urmărirea penală şi că speră ”să nu se întâmple lucruri rele”.

Conform surselor citate, Sebastian Ghiţă este acuzat de noi fapte de corupţie săvărşite înainte de 2012, dată la care a fost ales deputat într-un colegiu din judeţul Prahova, dar şi în perioada mandatului de parlamentar.

UPDATE: Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Ploiești au dispus, față de inculpatul  Sebastian Ghiţă,  modificarea condițiilor controlului judiciar dispus anterior și prelungit, cu impunerea unor obligații suplimentare, și anume:

– să nu desfășoare activitate în calitatea de deputat în Parlamentul României, în exercitarea căreia a săvârșit fapta,
– să nu părăsească localitatea Ploiești, decât cu încuviințarea prealabilă a procurorului competent.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS