10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrognoza meteo pentru următoarele două săptămâni în Oltenia şi la munte

Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni în Oltenia şi la munte

Administraţia Naţională de Meteotologie a anunţat că, până la sfârșitul lunii iunie, valorile termice la nivelul ţării vor fi în general apropiate de cele normale ale perioadei, cu maxime între 26 și 29 de grade Celsius și cu fenomene asociate instabilității atmosferice. Însă, luna iulie va debuta cu o vreme călduroasă în majoritatea regiunilor țării.

În Oltenia, în ultima decadă a lunii iunie, valorile termice vor avea ușoare variații de la o zi la alta, dar în general vor fi apropiate de cele specifice perioadei, cu maxime, în medie regională, de 26 — 28 de grade. În schimb, pentru primele zile ale lui iulie, se estimează o creștere treptată a temperaturilor, astfel că vremea va deveni călduroasă, cu 31…33 de grade medie regională. Minimele termice vor caracteriza o vreme relativ răcoroasă la începutul intervalului, apoi vor fi în creștere continuă. Fenomene asociate instabilității atmosferice se vor semnala cu probabilitate relativ mare în intervalul 25 — 26 iunie, când vor fi posibile izolat cantități de apă mai însemnate, dar și în perioada 28 – 30 iunie.

La munte, până la sfârșitul lunii iunie, valorile termice vor fi în general apropiate de cele normale ale perioadei, cu maxime, în medie regională, de 14…18 grade, apoi vremea se va încălzi considerabil. Minimele termice vor caracteriza o vreme răcoroasă la începutul intervalului, apoi vor crește continuu. Fenomene asociate instabilității atmosferice se vor semnala local în perioada 24 – 30 iunie, când vor fi posibile, pe suprafețe mici, cantități de apă mai însemnate, în restul intervalului de referință fiind de așteptat ploi izolate, de scurtă durată.

Estimarea temperaturilor este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru Prognoze pe Medie Durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS