18.4 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitatePlimbări ghidate prin Bucureşti, pentru susţinerea candidaturii oraşului la titlul de Capitală Europeană a Culturii 2021

Plimbări ghidate prin Bucureşti, pentru susţinerea candidaturii oraşului la titlul de Capitală Europeană a Culturii 2021

(Foto: romania-insider.com)
(Foto: romania-insider.com)

Campania gândită pentru susținerea candidaturii Bucureștiului la titlul de Capitală Europeană a Culturii 2021 include plimbări ghidate prin mai multe cartiere ale orașului, care vor avea loc în toate weekend-urile, până la jumătatea lunii iulie, informează Mediafax.ro. Proiectul intitulat „Explorare prin plimbare – O serie de trasee prin care vei redecoperi Bucureştiul” este susţinut de Asociaţia Română pentru Cultură, Educaţie şi Normalitate (ARCEN) şi asociaţiile „Bucureştiul meu drag”, Make a Point şi Zeppelin, care susţin candidatura Bucureştiului la titlul de Capitală Europeană a Culturii în anul 2021.

Proiectul „Bucureşti – 2021, traseu cultural pietonal” este programat în zilele de vineri 26 iunie, 3 şi 10 iulie, de la ora 19.00, fiind oferit de ARCEN.

Asociaţia „Bucureştiul meu drag” oferă tururi ale zonelor Foişorul de Foc – Avrig, Politehnica – Basarab, Mănăstirea Chiajna, Cartierul Bazilescu, sâmbătă, pe 20 şi 27 iunie, precum şi pe 4 şi 11 iulie.

Astăzi, între orele 18:45 şi 20:45, doritorii vor putea explora zona Foişorul de Foc – Avrig.

Sâmbăta viitoare, pe 27 iunie, vine rândul zonei Politehnică – Basarab. Excursia este dedicată zonei industriale Cotroceni-Regie-Basarab (Centrala Grozăveşti, Regia Tutunului, Fabrica de bere Griviţa, gara Basarab).

Pe 4 iulie, între orele 16:00 şi 20:45, se vizitează Mănăstirea Chiajna, monument „bântuit” şi mai greu accesibil.

Pe 11 iulie, între orele 18:45 – 20:45, excursia va fi dedicată cartierului Bazilescu sau satelor înglobate în Bucureştiul anilor ’50, cu arhitectură sovietică.

Make a Point propune trasee de redescoperire a Pantelimonului pe 21 şi 28 iunie şi 5 și 12 iulie, de la ora 10:00 până la ora 12:30. Organizatorii arată că „periferia, spaţiul de «după blocurile gri», a cunoscut o transformare radicală în ultimii 20 de ani”, „fabrici şi uzine socialiste au lăsat loc spaţiilor de consum, dormitoarele muncitorilor au devenit mai pestriţe ca niciodată, hip hop-ul şi-a pierdut subiectul”. Primul traseu de redescoperire a Pantelimonului, ce va avea loc pe 21 iunie şi 12 iulie, începe la staţia de metrou Costin Georgian. Pe 28 iunie şi 5 iulie este programat cel de-al doilea traseu, care începe tot la Costin Georgian.

Asociaţia Zeppelin propune tururi ghidate prin arhitectura industrială din zona parcului Carol, în zilele de 25 iunie şi 9 iulie, de la ora 10.00.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS