14.5 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMinisterul rus de Externe: Prelungirea sancțiunilor UE, un ''șantaj''

Ministerul rus de Externe: Prelungirea sancțiunilor UE, un ”șantaj”

(Foto: russkie-prostori.com)
(Foto: russkie-prostori.com)

Moscova a calificat astăzi drept ”șantaj” prelungirea cu un an de către Uniunea Europeană (UE) a sancțiunilor drept represalii la anexarea Crimeii de către Rusia anul trecut, informează Agerpres.ro. Moscova a estimat că această măsură nu va contribui la o revenire la Ucraina a peninsulei, relatează AFP.

UE a prelungit ieri cu un an o serie de sancțiuni pentru a protesta față de ”anexarea ilegală” a Crimeii de către Rusia, la două zile după ce a decis prelungirea cu șase luni a altor sancțiuni economice legate de criza din Ucraina. ”Crimeea și Sevastopol fac parte integrantă din Federația Rusă”, a afirmat Ministerul rus de Externe într-un comunicat, estimând că ”este timpul de a recunoaște aceasta drept un fapt ce nu poate fi modificat prin metode de șantaj economic și politic”. Sancțiunile ”nu oferă o perspectivă”, afirmă ministerul, precizând că prelungirea anunțată vineri relevă o ”discriminare”.

Moscova a anexat Crimeea în martie 2014 după un referendum contestat, la încheierea căruia 97 % dintre votanți s-au pronunțat în favoarea asocierii cu Rusia, potrivit Kremlinului. ”UE continuă să condamne anexarea ilegală a Crimeii și a Sevastopolului de către Federația Rusă”, indica vineri Consiliul European, care reprezintă cele 28 de state membre ale Uniunii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS