14.5 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDemiteri la nivelul conducerii Serviciului de Securitate al Ucrainei

Demiteri la nivelul conducerii Serviciului de Securitate al Ucrainei

 Rada Supremă de la Kiev a votat eliberarea din funcţie a şefului Serviciului de Securitate al Ucrainei (Foto: realitatea.md)

Rada Supremă de la Kiev a votat eliberarea din funcţie a şefului Serviciului de Securitate al Ucrainei (Foto: realitatea.md)

Preşedintele ucrainean Petro Poroşenko a semnat ieri decretul de demitere a directorului Departamentului de Investigaţii din cadrul Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU), transmite Mediafax.ro. Joi, Rada Supremă (Parlamentul) de la Kiev a votat cu 248 de voturi pentru eliberarea din funcţie a şefului SBU Valentin Nalivaicenko, aflat în conflict deschis cu autorităţile ucrainene. Nalivaicenko, în vârstă de 49 de ani, a fost numit la conducerea SBU în februarie 2014, după înlăturarea de la putere a regimului prorus al fostului preşedinte Viktor Ianukovici. Potrivit unor informaţii apărute în presă, Poroşenko i-ar fi propus lui Nalivaicenko să preia conducerea serviciului de informaţii externe.

Potrivit BBC News Online, în afară de directorul Departamentului de Investigaţii al SBU au mai fost demişi directorul general adjunct al SBU Iuri Artiuhov şi directorii adjuncţi Vitali Ţîganko şi Viktor Iagun.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS