17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateLegea insolvenţei persoanelor fizice a fost promulgată

Legea insolvenţei persoanelor fizice a fost promulgată

Cei care au datorii către bănci sau alți creditori și nu mai fac față ratelor pot intra în insolvență personală, dar noua lege  este foarte restrictivă (FOTO: bvz.ro)
Cei care au datorii către bănci sau alți creditori și nu mai fac față ratelor pot intra în insolvență personală, dar noua lege
este foarte restrictivă (FOTO: bvz.ro)

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat astăzi decretul pentru promulgarea legii privind procedura insolvenţei persoanelor fizice, informează evz.ro. „Proiectul de lege oferă un ajutor real românilor de bună-credinţă sufocaţi de datorii. Eu mi-aş fi dorit ca întreaga procedură să fie sub controlul instanţei, dar, având în vedere comentariile CSM, care a spus că este posibilă o îngreunare a instanţelor şi în consecinţă termene foarte lungi, am decis ca în faţa dumneavoastră astăzi să vin cu această propunere legislativă care cuprinde două tipuri de proceduri: una administrativă, în faţa unei comisii de insolvenţă, prin care se dă o reeşalonare a datoriilor în baza unui plan de rambursare pe un termen de cinci ani şi numai procedura de lichidare se află în faţa instanţelor de judecată”, spunea Ana Birchall, iniţiatoarea actului normativ, la dezbaterea din Camera Deputaţilor.

Potrivit unui comunicat transmis de Administraţia Prezidenţială, Klaus Iohannis a semnat astăzi şi alte decrete, respectiv: decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea şi completarea Legii cadastrului şi a publicităţii imobiliare; decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea şi completarea unor acte normative în domeniul înregistrării în registrul comerţului; decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea Art. 18 din Legea educaţiei naţionale; decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 96/2003 privind protecţia maternităţii la locurile de muncă şi decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea şi completarea Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS