13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePreședintele Iohannis efectuează o vizită oficială în Croația

Președintele Iohannis efectuează o vizită oficială în Croația

(Foto: gandul.info)
(Foto: gandul.info)

Președintele Klaus Iohannis a ajuns în această după-amiază în Croația, unde efectuează o vizită oficială în cadrul căreia va avea întâlniri cu mai mulți oficiali croați, informează Agerpres.ro. Înainte de plecarea la Zagreb, șeful statului a declarat că va transmite dorința României privind o colaborare regională mai strânsă, el arătând și că se dorește să se dea un nou impuls dialogului și relațiilor regionale cu Croația. „Există de ambele părți dorința de a da de la cel mai înalt nivel un nou impuls dialogului și relațiilor bilaterale. În egală măsură suntem interesați de o cooperare strânsă care vizează consolidarea perspectivei europene a statelor din regiunea Balcanică”, a spus șeful statului, la Aeroportul „Henri Coandă”, înainte de plecarea în Croația.

Iohannis a precizat că la Zagreb va avea schimburi de opinii privind evoluțiile din vecinătatea Uniunii Europene și alte teme internaționale de actualitate. „Voi transmite interlocutorilor din Croația dorința noastră pentru o colaborare regională mai strânsă, care să contribuie la asigurarea prosperității și securității în regiunea Balcanilor și a vecinătății estice a UE”, a spus președintele Iohannis.

Şeful statului român va avea astăzi, la sediul Guvernului croat, convorbiri oficiale cu prim-ministrul Republicii Croația, Zoran Milanovic. Ulterior, președintele Klaus Iohannis va fi primit, la Palatul Prezidențial din Zagreb, unde va avea convorbiri tete-a-tete și oficiale cu președintele Republicii Croația, Kolinda Grabar-Kitarovic. Cei doi șefi de stat vor susține o declarație de presă comună. Tot în această seară, la Palatul Prezidențial din Zagreb, se va desfășura dineul oficial oferit de președintele Republicii Croația în onoarea omologului său român.

Mâine, în a doua zi a vizitei, președintele Klaus Iohannis va participa la Zagreb, la Cimitirul Mirogoj, la ceremonia depunerii unei coroane de flori la monumentul memorial „Vocea victimelor croate – Zidul durerii”. Totodată, șeful statului român se va întâlni, la sediul Saborului (Parlamentului), cu președintele acestui for, Josip Leko.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS