32.3 C
Craiova
sâmbătă, 8 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCSM a respins modificările aduse Codului Penal

CSM a respins modificările aduse Codului Penal

Consiliul Superior al Magistraturii a dat astăzi aviz negativ la modificările aduse Codului Penal, informează b1.ro. Cele 22 de modificări ale Codului Penal au fost respinse de CSM, iar cel mai probabil, mâine, avizul negativ va ajunge la Comisia Juridică din Camera Deputaților.

Printre modificările cerute la Codul Penal se numără condițiile de încătușare și modul în care pot fi arestați cei acuzați de fapte de corupție. Președintele Klaus Iohannis consideră că nu este momentul pentru modificări la Codul Penal și la Codul de Procedură Penală. „Nu cred că este momentul pentru modificări la Codul Penal și la Codul de Procedură Penală. Practic, dacă aceste modificări se vor adopta, va dezincrimina conflictul de interese și va crea posibilitatea de angajare pe interese. Eu nu pot accepta așa ceva”, a spus Iohannis.

Modificarea Codului Penal, care să permită libertatea angajării unor membri ai familiei în cadrul cabinetelor parlamentare, este de nepermis într-o Românie a statului de drept. Nimeni nu poate să favorizeze membri ai propriei familii în exercitarea funcțiilor și demnităților publice. În eventualitatea adoptării de către Legislativ a acestor modificări, ele vor fi retrimise Parlamentului sau voi sesiza Curtea Constituțională, în virtutea exercitării atribuțiilor mele constituționale”, a mai scris președintele pe o reţea de socializare, pe 26 mai.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS