20.6 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePremierul Republicii Moldova, suspectat de falsificarea actelor de studii, a demisionat

Premierul Republicii Moldova, suspectat de falsificarea actelor de studii, a demisionat

Chiril Gaburici a demisionat din funcţia de premier al Republicii Moldova (Foto: thebusinessyear.com)
Chiril Gaburici a demisionat din funcţia de premier al Republicii Moldova (Foto: thebusinessyear.com)

Premierul Republicii Moldova, Chiril Gaburici, care este suspectat de falsificarea actelor sale de studii, şi-a anunţat astăzi demisia, informează site-ul Unimedia.info. „Ieri am spus că voi veni cu declaraţii şi iată-mă în faţa cetăţenilor. Consider că cetăţenii sunt egali în faţa legii, cred că un premier, ca fiecare cetăţean, trebuie să sprijine o anchetă transparentă. Îmi pare rău că am lăsat atât timp acest subiect cu referire la studiile mele şi l-am lăsat ca un instrument al jocurilor politice”, a declarat Gaburici, în cadrul unui briefing de presă. Şeful Executivului a precizat că este împăcat cu sine şi cu deciziile pe care le-a luat pe parcurs. „Gestul meu nu este unul politic. Am spus că sunt un manager şi am calculat acest gest”, a declarat Gaburici. „Consider că odată cu anunţarea demisiei nu vor exista suspiciuni”, a adăugat el.

În acelaşi timp, Chiril Gaburici i-a îndemnat pe liderii coaliţiei de guvernare să continue reformele iniţiate. „Sper că demisia mea va însemna apariţia unei noi majorităţi parlamentare” şi că „subiectul diplomei mele lipsit de importanţă în contextul situaţiei social-economice din Moldova va fi scos de pe ordinea de zi”, a mai spus premierul demisionar, potrivit ediţiei electronice a publicaţiei Jurnal de Chişinău.

Deşi a precizat că renunţă la funcţie din cauza scandalului legat de diploma sa, Chiril Gaburici nu a spus dacă şi-a falsificat sau nu vreun act de studii.

Demisia lui Chiril Gaburici vine cu două zile înainte de alegerile locale care sunt programate să se desfăşoare duminică în Republica Moldova, notează Ştirile TVR. Urmează ca președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, să înceapă consultări cu partidele parlamentare imediat după ce scrisoarea de demisie a premierului va fi depusă în Parlament. Până atunci, Chiril Gaburici va rămâne premier interimar, iar Parlamentul de la Chișinău va avea la dispoziţie 45 de zile pentru a vota un nou guvern.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS