Acasă Actualitate Bulgaria ar putea reduce preţul gazelor cu 7% în trimestrul al treilea

Bulgaria ar putea reduce preţul gazelor cu 7% în trimestrul al treilea

-

Foto: rfi.ro
Foto: rfi.ro

Furnizorul naţional de gaze din Bulgaria, Bulgargaz, a propus autorităţii de reglementare a pieţei energiei un preţ al gazelor naturale aferent trimestrului al treilea de 486,48 leva (248,73 euro) pentru o mie de metri cubi, cu 7,11% mai mic în comparaţie cu trimestrul al doilea, informează Mediafax.ro. În trimestrul al doilea al acestui an, bulgarii plătesc 523,72 leva pentru o mie de metri cubi de gaze, acest preţ neincluând acciza şi taxa pe valoare adăugată de 20%, relatează agenţia bulgară de presă Novinite.

Preşedintele autorităţii bulgare de reglementare în domeniul energiei, Ivan Ivanov, a declarat ieri că preţurile gazelor naturale înregistrează deja minime care nu au mai fost atinse în ultimii cinci-şase ani. „Gazele sunt principala sursă de energie pentru o mare parte din centralele termice. Vreau să reamintesc faptul că în iunie 2008 preţul petrolului Brent a atins un maxim de 147 dolari pe baril. În prezent, cotaţia este de numai 65 de dolari pe baril, aşa că ar trebui şi noi să reducem preţul în consecinţă”, a spus Ivanov, citat de agenţia bulgară Focus.

Preţul gazelor naturale este stabilit la nivel internaţional în funcţie de cotaţiile petrolului. Ivanov a precizat că instituţia va lua o decizie în privinţa preţurilor energiei pe 29 iunie, după ce va analiza propunerile primite.

Oana OLARU
Oana OLARU
Lucrează la Gazeta de Sud din 2005 şi este de profesie traducător. Ca redactor online este la curent cu tot ce se întâmplă în țară, dar şi în afara ei. Consideră că cea mai mare provocare este să informeze corect, obiectiv şi la timp.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.