16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateVineri începe programul estival "Trenurile Soarelui"

Vineri începe programul estival „Trenurile Soarelui”

CFR Călători a anunţat că, începând cu data de 12 iunie, va lansa programul estival de transport „Trenurile Soarelui 2015”. Timp de trei luni, până la 15 septembrie, turiştii vor avea la dispoziţie peste 45 de trenuri care vor asigura legături din toată țara către staţiunile de la Marea Neagră şi Delta Dunării.

CFR Călători a pregătit un program special de trenuri pentru ca toate regiunile ţării să poată fi conectate cu destinaţiile de vacanţă cele mai căutate în perioada verii. Ca noutate, în acest sezon, pentru turiștii din Craiova, legătura cu oraşul Constanța și retur va fi realizată cu un tren direct, iar pentru cei din Brașov, cu două trenuri directe.
De asemenea, majoritatea trenurilor care sosesc din țară vor avea legături frecvente între Constanța și stațiuni. Prețul pentru o călătorie București – Constanța, fără reduceri, este de 30,50 la tren R și de 62 lei la tren IR. Un bilet dus-întors are 10% reducere din tariful de transport și costă la cls a-2-a, 54,9 lei la tren R și 112,40 lei la tren IR, iar la cumpărarea cu o anticipație de peste 21 de zile reducerea este de 25% din tariful de transport și biletul la cls a 2-a costă 47,5 lei la tren IR și 22,9 lei la tren R. Cu oferta Minigrup 2-5 reducerile acordate sunt de până la 25%, chiar 30% la cumpărarea online, conform Anexei 2. Trenurile Litoral care circulă fără opriri intermediare, între București Nord şi Constanța, ajung la destinație în aproximativ două ore. Durata călătoriei cu celelalte trenuri InterRegio, pe ruta București – Constanța, este în medie de circa 2 ore și 20 minute.

Trenurile Tineretului, în cadrul programului Trenurile Soarelui

În acest sezon, Trenurile Tineretului vor circula ca trenuri RegioExpres, cu tarife accesibile (vezi Anexa 2) din 18 iunie, cu plecare din  Sibiu la ora 18:40, din Râmnicu Vâlcea la 21:02, din Piteşti la 00:55, din București Nord la 03:00, cu sosire în Constanța la 06:14 & stațiuni și în Mangalia la ora 08:02. Pentru întoarcere, trenul are plecări la 18:16 din Mangalia & stațiuni, la 20:05 din Constanța, la 23:10 din București Nord și cu sosire în Pitești la 01:17, în Râmnicu Vâlcea la 04:49 și în Sibiu la 07:22.

Pentru a facilita accesul turiștilor la Delta Dunării, un tren direct InterRegio va circula suplimentar pe ruta București Nord – Tulcea Oraș și retur. De asemenea, în fiecare zi, cele 4 trenuri (2 dus/ 2 întors) din graficul zilnic vor continua să circule între Medgidia și Tulcea. Persoanele cu dizabilități motorii au posibilitatea de a se deplasa mai ușor cu trenul spre și dinspre litoral, beneficiind din partea CFR Călători de servicii gratuite de asistență complexă (rezervarea locurilor speciale, însoțire în incinta stației, asistență la urcare/coborâre în/din tren și asistență la bordul trenului). Pasagerii trebuie să completeze, cu minimum 48 ore înainte de plecare, un formular care este disponibil online și la casele de bilete, pentru trenuri care au plecări/sosiri din/în marile gări. Toate detaliile pentru accesarea acestor servicii gratuite pot fi găsite pe www.cfrcalatori.ro, la secțiunea servicii. Odată cu intrarea în vigoare a programului de transport estival, unele trenuri Regio vor avea programul de circulație adaptat la noul mers al trenurilor estivale, iar modificările vor fi anunţate la nivel local în gări.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS