6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateIohannis nemulţumit de votul Parlamentului în cazul Ponta

Iohannis nemulţumit de votul Parlamentului în cazul Ponta

Președintele României Klaus Iohannis reacționează după votul din Parlament și cere, pentru a doua oară, demisia premierului Victor Ponta.
”Iresponsabilitate”  și ”sfidare” – sunt cuvintele șefului statului după ce șeful Executivului a rămas cu imunitate – grație votului colegilor lui.
În acest context, Klaus Iohannis e de părere că Parlamentul s-a transformat în scut pentru Victor Ponta.

Președintele României, Klaus Iohannis, a făcut următoarea declarație cu privire la votul de marți, 9 iunie. din Parlamentul României:
„Îmi mențin punctul de vedere conform căruia Parlamentul nu ar trebui să obstrucționeze actul de justiție. Regret faptul că astăzi coaliția de guvernare a impus o decizie în sens contrar. Regret, totodată, faptul că Parlamentul s-a transformat într-un scut de protecție pentru persoana Victor Ponta, bănuită de fapte penale.

Este o dovadă de maximă iresponsabilitate și de sfidare la adresa cetățenilor faptul că parlamentarii ce alcătuiesc majoritatea împiedică justiția să-și facă datoria, sunt dispuși să distrugă instituția Parlamentului, așa cum ar trebui ea să funcționeze într-un stat de drept, și să afecteze imaginea României pentru a salva politic o singură persoană.

Majoritatea parlamentară refuză să accepte semnalul dat de cetățeni, care a fost unul foarte clar: stop corupției, politică făcută cu integritate și responsabilitate. În continuare consider că soluția pentru ieșirea din actuala situație este demisia domnului Victor Ponta din funcția de prim-ministru.”

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS