16.4 C
Craiova
vineri, 24 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateTemperaturi de peste 30 de grade în următoarele două săptămâni, în Oltenia

Temperaturi de peste 30 de grade în următoarele două săptămâni, în Oltenia

Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor în intervalul 8 – 21 iunie, pentru regiunea Olteniei şi zona de munte.

Meteorologii anunţă că, în următoarele două săptămâni, vremea se va menţine caldă, astfel că vor fi maxime în medie de 27…31 de grade, valori chiar mai ridicate urmând să se înregistreze în perioada 14 – 15 iunie. Temperaturile minime se vor situa în general peste normele climatologice, fiind de 13…17 grade, medie regională. Instabilitatea atmosferică se va manifesta în orele după-amiezelor, în special în zilele de 10 şi 11 iunie şi din nou în perioada 15 – 17 iunie, când aversele se vor semnala pe spaţii relativ extinse, iar izolat vor fi posibile cantităţi de apă mai însemnate.

La munte, pe tot parcursul intervalului, vremea va fi mai caldă decât în mod obişnuit în această perioadă din an, astfel că vor fi, în medie, valori maxime de 17…20 de grade şi minime de 8…11 grade, pentru perioada 14 – 15 iunie fiind posibile temperaturi chiar şi mai ridicate. Instabilitatea atmosferică se va manifesta în special în zilele de 10 şi 11 iunie şi din nou în perioada 15 – 17 iunie, când aversele se vor semnala pe spaţii mai extinse şi vor fi posibile cantităţi de apă mai înse

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS