18.3 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitatePortugalia anunță că va plăti anticipat creditul de la FMI

Portugalia anunță că va plăti anticipat creditul de la FMI

Portugalia anunță că va rambursa anticipat o tranșă din împrumutul acordat de Fondul Monetar Internațional (FMI), distanțându-se astfel de situația Greciei, informează AP.

Ministerul de Finanțe de la Lisabona a anunțat luni că va plăti anticipat luna aceasta aproape două miliarde de euro (2,2 miliarde de dolari) către FMI.

În luna martie, Portugalia a rambursat anticipat FMI aproximativ 6,6 miliarde de euro, datorită nivelului scăzut al randamentelor obligațiunilor guvernamentale și redresării economiei.

Portugalia a primit 25,7 miliarde de euro de la FMI în cadrul planului de asistență internațională în valoare de 78 de miliarde de euro acordat în luna mai 2011 de creditorii internaționali și a renunțat la ultima tranșă din acest program în valoare de 2,6 miliarde de euro.

Rambursarea anticipată a creditului de la FMI de către Protugalia, vine în contextul în care dificultățile Greciei privind încheierea unui acord cu creditorii internaționali au provocat îngrijorarea investitorilor și au dus la majorarea costurilor de împrumut ale țării.

Astfel, există analiști care susțin că Portugalia ar putea deveni vulnerabilă în cazul în care problemele Atenei se extind.

Irlanda a fost prima țară din zona euro care a decis să pună capăt, în luna decembrie 2013, planului de asistență care a salvat-o de la faliment în urmă cu trei ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS