17.3 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateSUA: Familiile Obama și Clinton, alături de Joe Biden la înmormântarea fiului său

SUA: Familiile Obama și Clinton, alături de Joe Biden la înmormântarea fiului său

Preşedintele american Barack Obama a rostit un elogiu la înmormântarea lui Beau Biden, fiul vicepreşedintelui SUA (Foto: turner.com)
Preşedintele american Barack Obama a rostit un elogiu la înmormântarea lui Beau Biden, fiul vicepreşedintelui SUA (Foto: turner.com)

Familiile Obama și Clinton, alături de alte figuri politice importante din Statele Unite, au participat la funeraliile fiului vicepreședintelui Joe Biden, care a murit de cancer la vârsta de 46 de ani, informează b1.ro citând Reuters. Slujba funerară a lui Beau Biden a avut loc în biserica catolică Sf. Anton din Padova din orașul Wilmington, aproape o mie de persoane fiind prezente pentru a-i aduce un ultim omagiu. Barack Obama a fost rugat de Joe Biden să rostească un elogiu, iar viocalistul trupei Coldplay a cântat la serviciul funerar, după ce a auzit că Beau era un fan al trupei. La ceremonie a participat și Hillary Clinton, potențial rival al lui Joe Biden dacă acesta se va decide să candideze și el la nominalizarea democrată în cursa pentru Casa Albă, cei doi fiind buni prieteni.

Beau Biden a fost diagnosticat cu cancer cerebral în 2013 şi, chiar dacă a fost tratat chirurgical, prin radioterapie și chimioterapie, cancerul a recidivat în acest an. Beau Biden era căsătorit și avea doi copii, a fost procuror general al statului Delaware și a servit un an în Irak ca membru al Gărzii naționale din Delaware. Moartea sa a atras un mare val de simpatie față de tatăl său, vicepreședintele american.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS