17.3 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitatePonta a anunţat că nu demisionează şi că va contesta ordonanţa procurorului

Ponta a anunţat că nu demisionează şi că va contesta ordonanţa procurorului

(Foto: b1.ro)
(Foto: b1.ro)

Premierul Victor Ponta a făcut declarații astăzi, după ședința de urgență a coaliției de guvernare. Liderul PSD a anunţat că nu demisionează şi că nu intenţionează să se lupte cu justiţia, dar că va contesta ordonanţa procurorului şi îşi va pleda nevinovăţia, apreciind şi că procurorii au reacţionat la evenimente politice, scriu jurnaliştii de la Mediafax.ro. Ponta a afirmat că Guvernul poate fi schimbat doar de către Parlament, eventual la dezbaterea, săptămâna viitoare, a moţiunii de cenzură depusă vineri de PNL, sau prin alegeri, dar nu şi la solicitarea unui procuror al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), deoarece altfel se poate vorbi de o „lovitură de stat”, şi a apreciat că nu există la acest moment o criză politică. Victor Ponta a precizat că marţi sau miercuri se va prezenta în faţa procurorului pentru a-şi susţine cu date nevinovăţia.

„Este un moment dificil pentru mine și personal, și din punct de vedere politic, dar am trecut pentru multe momente de acest gen și voi mai trece pentru că am o datorie de responsabilitate în conformitate cu mandatul pe care l-am primit în 2012”, a afirmat Victor Ponta citat de b1.ro. „Am, în calitate de premier, lider politic, membru al coaliției de guvern, datoria de a da câteva explicații cetățenilor, parlamentarilor, colegilor”, a adăugat premierul.

Ponta a punctat că nu vrea să se lupte cu justiţia, dar ca orice cetățean are dreptul să îşi spună punctul de vedere. „Mă consider nevinovat de acuzațiile care mi-au fost aduse. Voi merge ori de câte ori voi fi chemat în fața procurorilor, judecătorilor, voi prezenta toate datele care îmi sunt cerute și sunt convins că se va stabili adevărul”, a declarat Victor Ponta.

Pe de altă parte, premierul ține să menționeze că nu a avut ocazia să fie audiat de nimeni. „Cred că e dreptul constituțional de a fi ascultat când un om e acuzat de ceva”, a spus Victor Ponta. „Nu mă consider o victimă. Mariana Rarinca e o victimă. Sunt un om politic, sunt un luptător și cred că am datoria să lupt pentru ceea ce cred că e drept și corect. Am dreptul constituțional de a gândi și de a spune că evenimentele de vineri, acuzarea pentru presupusele fapte din 2007 – 2008 pentru care s-a deschis un dosar în 2012 are legătură directă cu evenimentele care s-au întâmplat recent. Justiția nu înseamnă să reacționezi la evenimentele politice, să elimini unul dintre liderii politici, ci să stabilești adevărul și, dacă e cazul, să tragi la răspundere pe cineva”, a spus premierul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS