14.2 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateBiroul Permanent al Camerei Deputaţilor trimite Comisiei juridice cererea DNA în cazul lui Ponta

Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor trimite Comisiei juridice cererea DNA în cazul lui Ponta

dna1

Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a decis în această după-amiază să trimită solicitarea Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) de avizare a urmării penale în cazul lui Victor Ponta la Comisia juridică, membrii acesteia urmând să informeze când întocmeşte raportul, informează Mediafax.ro. Secretarul Camerei, Ion Ciolacu, a precizat că Biroul Comisiei juridice urmează să stabilească până luni termenul în care va fi elaborat raportul şi să informeze Biroul Permanent. „Acest termen este de maximum 14 zile”, a afirmat Ciolacu, menţionând că nu este vorba de o tergiversare în acest caz. Ciolacu a precizat că este vorba de un dosar de 1.110 pagini, care trebuie să fie studiat şi de Victor Ponta şi avocaţii săi. Dosarul a ajuns la Parlament.

Procurorul şef al DNA a sesizat Camera Deputaţilor, cerând avizarea urmăririi penale a lui Victor Ponta, pentru conflict de interese, având în vedere că, în calitate de premier, l-a numit pe Dan Şova în funcţia de ministru, în condiţiile în care în trecut a primit foloase din partea senatorului Şova. Conform sursei citate, în calitate de prim-ministru al României, Ponta l-a desemnat pe Dan Şova, în august 2012, în funcţia de ministru pentru Relaţia cu Parlamentul, în luna decembrie 2012, în funcţia de ministru delegat pentru Proiecte de infrastructură de interes naţional şi investiţii străine, în luna februarie 2014, ca ministru interimar al Transporturilor şi în luna martie 2014 ministru al Transporturilor. Victor Ponta a făcut aceste numiri în condiţiile în care premierul a beneficiat în trecut de foloase din partea senatorului Dan Şova, constând în sume de bani (în total aproximativ 250.000 lei) şi dreptul de folosinţă gratuită a unui autoturism.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS