5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateElevii de clasa a VI-a încep evaluarea națională

Elevii de clasa a VI-a încep evaluarea națională

Elevii claselor a VI-a vor începe de marți, 2 iunie, evaluarea națională. Astfel, în prima zi de examen, elevii vor susține proba  la Limbă și comunicare, mai precis testare la Limba și literatura română și  Limbă modernă, iar miercuri testare la matematică, fizică și biologie.
Cu doi ani înainte de examenul final de clasa a VIII-a, părinții și copiii vor ști care este nivelul în fața unor subiecte realizate de Ministerul Educației, unde au lacune și cum pot remedia problemele școlare pe care le au. Fiecare evaluare durează 60 de minute. Pe baza rezultatelor obținute de elevi la această evaluare, profesorii, părinții și copiii vor avea o primă discuție referitoare la tipul de liceu pentru care elevul are competențe, abilități, înclinații, cunoștințe, date native și înclinare firească. Se realizează astfel o pre-orientare a elevului către o școală profesională, liceu teoretic sau tehnologic.
Profesorii sunt obligați ca, în urma rezultatelor, să realizeze pentru fiecare elev la care a identificat probleme – un plan de învățare.
Subiectele vor fi împărțite de către un profesor care nu predă la clasa respectivă; acesta este asistat de un alt profesor, care de asemenea nu are ore la elevii evaluați.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS