10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate45 de ani de învățământ medical superior - la Craiova

45 de ani de învățământ medical superior – la Craiova

144461maxim

Una dintre cele mai importante instituţii academice din ţară, Universitatea de Medicină şi Farmacie din Craiova sărbătoreşte pe 5 şi 6 iunie, 45 de ani de învăţământ medical superior.
Deschiderea oficială va avea loc pe 5 iunie, ora 9,  în Aula Magna a instituției, rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie, prof. univ. dr. Ion Rogoveanu, va rosti cuvântul de deschidere. Pe parcursul celor două zile,numeroase personalităţi din lumea medicală, profesori, doctori, dar şi studenți vor participa la o serie de dezbateri, simpozioane şi mese rotunde în cadrul cărora vor fi prezentate şi dezbătute o serie de lucrări ştiinţifice.

În 1976, a absolvit facultatea prima promoţie de medici formaţi la Craiova. În continuare facultatea a dat anual promoţii de 150-200 absolvenţi, medici români, aici studiind, alături de studenţi români şi studenţi străini de pe tot globul. În anul 1990 s-a înfiinţat Stomatologia, iar şase ani mai târziu, specializarea Farmacie. În anul 1998, Parlamentul României a înfiinţat prin Legea nr. 119/05.06.1998 Universitatea de Medicină şi Farmacie din Craiova prin desprindere de Universitatea din Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS