10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePersonalitatea săptămânii: Nicu Alifantis

Personalitatea săptămânii: Nicu Alifantis

(Foto: www.autentici.ro)
(Foto: www.autentici.ro)

Nicu Alifantis s-a născut la 31 mai 1954, la Brăila, din părinți greco-macedoneni. Face studii muzicale particulare și debutează scenic în 1973. Este angajat în 1975 la Teatrul „Maria Filotti“ din Brăila și devine destul de cunoscut și iubit de public. În 1976, Electrecordul îi editează primul single, „Cântec de noapte“.

După armată devine membru al Cenaclului Flacăra, condus de poetul Adrian Păunescu, fiind o figură constantă pe scenă. Câteva melodii ale sale figurează pe compilațiile Folk 1 și 2 apărute la Electrecord în 1977 și, respectiv, în 1978. În 1983, la apariția casetei de discuri care marca zece ani de activitate a cenaclului, Nicu Alifantis este cel mai bine reprezentat cantautor de pe acest album.
Despre Nicu Alifantis, Emil Brumaru scria: „Nicu Alifantis ne scrie cu sufletul pe cântecul vieții fiecăruia dintre noi cuvintele-i simple, afectuoase, dulci-amare, lăsându-ne destrămați o clipă, reînviindu-ne apoi, mai bucuroși, mai teferi, întru poezia-i caldă. În inima mea, toată blândețea-l simte poet de când lumea și-s fericit să o spun și altora. Și s-o repet până la îngeri!“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS