Acasă Actualitate Gazoductul Iaşi-Ungheni va fi prelungit până la Oneşti şi Chişinău

Gazoductul Iaşi-Ungheni va fi prelungit până la Oneşti şi Chişinău

-

(Foto: energielive.ro)
(Foto: energielive.ro)

Gazoductul Iaşi-Ungheni va fi prelungit până la Chişinău, pe teritoriul Republicii Moldova, şi până la Oneşti, pe teritoriul României, informează Mediafax.ro. Această extindere se va face în baza unui memorandum semnat astăzi de reprezentanţii celor două guverne, în contextul vizitei efectuate de premierul Victor Ponta în Republica Moldova.

Memorandumul prevede, de asemenea, realizarea primei interconexiuni de sud a reţelei de electricitate între cele două ţări, Isaccea-Vulcăneşti şi Vulcăneşti-Chişinău, ulterior urmând să fie efectuat un studiu de fezabilitate pentru începerea celei de-a doua conexiuni. Un document oficial redactat la începutul anului de partea română releva că, potrivit estimărilor preliminare, extinderea gazoductului Iaşi-Ungheni (Republica Moldova) până la Chişinău presupune o investiţie cuprinsă între 110 şi 150 milioane de euro, în funcţie de capacitatea de transport.

Gazoductul Iaşi-Ungheni, cu o lungime de 43 de kilometri, a fost inaugurat în luna august a anului trecut şi a fost construit cu scopul reducerii dependenţei Republicii Moldova faţă de livrăriile de gaze ruseşti. Uniunea Europeană a alocat anul trecut 10 milioane de euro pentru extinderea gazoductului până în Chişinău. Tronsonul până la Chişinău, cu o lungime de aproximativ 100 de kilometri, ar urma să fie construit pe parcursul a doi-trei ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

Alex Cicâldău: Exersez foarte mult la antrenamente loviturile libere

Mijlocașul formației Universitatea Craiova, Alexandru Cicâldău, a declarat după meciul cu FC Voluntari, că golul marcat din lovitură liberă nu este întâmplător.