6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePreşedinţia şi Guvernul negociază cu Tarom achiziţionarea unei aeronave pentru demnitari

Preşedinţia şi Guvernul negociază cu Tarom achiziţionarea unei aeronave pentru demnitari

(Foto: bzv.ro)
(Foto: bzv.ro)

Preşedinţia şi Guvernul au creat o comisie care va negocia cu Tarom achiziţionarea unei aeronave destinată zborurilor speciale, potrivit Mediafax.ro. Anunţul a fost făcut astăzi de premierul Victor Ponta, care a precizat că va fi un avion normal pe care îl vor utiliza preşedintele şi premierul în deplasări externe. Potrivit primului ministru, de această achiziţie se vor ocupa un reprezentant al Preşedinţiei şi unul din partea Guvernului, aceştia urmând să negocieze cu operatorul aerian Tarom preluarea unei aeronave. „Conform legii, care e în vigoare de mult timp, nu e de acum, în măsura în care avem un avion sau mai multe avioane oficiale, pot fi folosite de preşedinte, prim-ministru, preşedintele Senatului şi cel al Camerei, şi vom negocia cu cei de la Tarom. Nu cumpărăm din altă parte, ci de la Tarom achiziţionarea unei aeronave care să servească ca aeronavă de protocol”, a spus Ponta. El nu a vrut să dea amănunte legate de bugetul alocat acestei achiziţii, spunând urmează negocierea cu cei de la Tarom.

Întrebat ce anume înseamnă un „zbor special”, la care să fie folosit acest avion, Ponta a prezentat o serie de exemple în acest sens. „Când pleacă preşedintele României la Bruxelles sau când pleacă preşedintele României în America sau când pleacă prim-ministrul. De exemplu, mâine plec la Chişinău. Asta înseamnă. Am fost clar”, a spus Ponta.

Întrebat de jurnalişti dacă se are în vedere şi achiziţionarea unui elicopter, Ponta a răspuns: „Dacă vreţi, avem şi elicopter”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS