Acasă Actualitate Președintele Iohannis, informat constant despre evoluția situației românului răpit în Burkina Faso

Președintele Iohannis, informat constant despre evoluția situației românului răpit în Burkina Faso

-

Președintele Klaus Iohannis este informat constant în legătură cu evoluția situației în cazul românului răpit în Burkina Faso.

„Președintele României este informat constant în legătură cu evoluția situației. Administrația Prezidențială are reprezentant în celula de criză de la MAE”, potrivit Administrației Prezidențiale.

Celula de criză interinstituțională care gestionează situația cetățeanului român răpit în Burkina Faso analizează știrea de presă cu privire la mesajul audio referitor la cetățeanul român.

Grupul jihadist Al-Mourabitoune a anunțat că îl deține pe românul răpit în Burkina Faso în aprilie printr-un mesaj audio semnat de cel care se prezintă drept noul lider, rival al algerianului Mokhtar Belmokhtar, mesaj care a fost difuzat luni seară de agenția mauritană Al-Akhbar, relatează AFP.

Afirmând că vorbește în numele lui „Adnan Abou Walid Sahraoui, emirul Al-Mourabitoune”, autorul acestei înregistrări în limba arabă „face apel la Guvernul român să acorde o atenție serioasă negocierilor pe tema eliberării ostaticului deținut de grup”.

„Guvernul român va purta întreaga responsabilitate pentru soarta ostaticului dacă întârzie să profite de ocazia care îi este oferită de a-și elibera cetățeanul”, se afirma în înregistrare, într-o aparentă referire la lipsa negocierilor cu Bucureștiul, notează AFP.

Iulian Gherguţ, agent de securitate într-o mină de mangan la Tambao, în nordul Burkinei Faso, în apropiere de frontiera cu Niger și Mali, a fost răpit în aprilie de oameni înarmați care purtau turbane, dar până în prezent nu a fost avansată nicio revendicare considerată credibilă.

ȘTIRI VIDEO GdS

Un panou publictar risca să cadă peste slătineni

Pompierii Detașamentului Slatina au acționat pe strada Crișan pentru îndepărtarea elementelor unui panou publicitar care risca să cadă peste cetățenii care treceau...