16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTeodorovici: Firmele care obțin în instanță anularea unor amenzi de la Fisc își vor recupera banii

Teodorovici: Firmele care obțin în instanță anularea unor amenzi de la Fisc își vor recupera banii

Firmele amendate de agenții Fiscului, care obțin în instanță anularea amenzii, își vor putea recupera banii în baza acestei decizii, a declarat, vineri, ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, în replică la sesizarea Avocatului Poporului privind neconstituționalitatea Ordonanței nr. 8/2015, care prevede, printre altele, nereturnarea amenzilor către comerciant chiar dacă are o hotărâre judecătorească favorabilă.

„Este o referire la acea prevedere (…) care nu dădea dreptul unui agent economic, în cazul în care obține în instanță câștig de cauză, să-și recupereze banii. Ceea ce, într-adevăr nu se poate accepta. Este o chestiune care și fără acțiunea Avocatului Poporului s-ar fi modificat săptămâna viitoare în Parlament. Categoric, ce spune instanța este lege și aplicăm. Și omul își primește înapoi sumele pe care instanța a decis că le are de recuperat”, a explicat ministrul Finanțelor Publice.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS