19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCraiova: Start la ediţia a treia a Zilelor "Mihai Viteazul"

Craiova: Start la ediţia a treia a Zilelor „Mihai Viteazul”

Prefectul judeţului Dolj, Nicolae Sorin Răducan, alături de celelate autorităţi locale, a participat în această dimineaţă la  manifestările dedicate celei de-a treia ediţii a Zilelor Mihai Viteazul.

Zilele “Mihai Viteazul”, manifestare organizată de Primăria Craiova, reprezintă un bun prilej de cinstire a personalităţii marcante şi a faptelor de vitejie a celui ce a fost stolnic domnesc şi ban al Craiovei.

Conducător de facto al tuturor celor trei ţări care formează România de astăzi: Ţara Românească, Transilvania şi Moldova, Mihai Viteazul a fost cel dintâi unificator al celor trei Principate româneşti şi devenit astfel – pentru generaţiile care i-au urmat – un simbol al luptei pentru independenţă şi unitate. Aşadar trebuie să fim mândri că ideea Marei Uniri, a plecat de aici, din cetatea Băniei.

În timpul domniei lui Mihai Viteazul, Bănia a cunoscut o puternică înflorire, izvoare contemporane prezentând Craiova ca un important centru politic şi militar, şi putem afirma cu tărie că aceste caracteristici nu au rămas pierdute în istorie, ci ne reprezintă şi astăzi în ţară, în Europa, dar şi în întreaga lume.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS