17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCinci muncitori sunt anchetaţi pentru incendiul de la aeroportul Fiumicino din Roma

Cinci muncitori sunt anchetaţi pentru incendiul de la aeroportul Fiumicino din Roma

Cinci muncitori care se ocupau de mentenanţa sistemului de climatizare sunt anchetaţi în legătură cu incendiul care a distrus mare parte din Terminalul 3 al aeroportului Fiumicino din Roma, săptămâna trecută, perturbând traficul aerian timp de mai multe zile, a anunţat vineri poliţia italiană. Muncitorii sunt anchetaţi pentru incendiere voluntară, după ce înregistrarea video a unei camere de supraveghere a arătat cum aceştia au instalat o unitate de aer condiţionat portabilă în încăpere pentru a împiedica supraîncălzirea panoului electric, cu câteva zile înainte de izbucnirea incendiului. Unitatea s-a oprit pentru că nu era conectată la o sursă de alimentare externă, relatează ANSA, în pagina electronică.

Între timp, ministrul Transporturilor Graziano Delrio a declarat că terminalul aproape că a revenit la „funcţionarea optimă”, în timpul unei vizite efectuate vineri.

El a declarat că zborurile interne aproape că au revenit la normal, dar mai sunt necesare unele lucrări, săptămâna viitoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS