9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrincipesa Margareta este noul preşedinte al Crucii Roşii Române

Principesa Margareta este noul preşedinte al Crucii Roşii Române

Principesa Moştenitoare Margareta este noul preşedinte al Societăţii Naţionale de Cruce Roşie din România, fiind aleasă în această funcţie, vineri, la Braşov, în cadrul adunării generale a acestei organizaţii.

„Am convingerea că demersul meu de a prelua calitatea de preşedinte al Crucii Roşii Române este benefic şi potrivit pentru cauza acestei prestigioase organizaţii. Cred că mă voi bucura de încrederea dumneavoastră şi că vom putea acţiona corespunzător şi în spiritul valorilor fundamentale ale Mişcării Internaţionale de Cruce Roşie şi Semilună Roşie. Implicarea Familiei Regale a României în activitatea Societăţii Naţionale de Cruce Roşie din România este un reper al organizaţiei. O perioadă lungă de timp activitatea organizaţiei s-a desfăşurat sub Înaltul Patronaj al Reginei Maria. Suverana a avut o extraordinară activitate caritabilă în timpul Primului Război Mondial”, a spus Principesa Margareta, potrivit b1.ro.

Societatea Naţională de Cruce Roşie din România a fost înfiinţată în anul 1876, în timpul domniei Regelui Carol I. Organizaţia a fost susţinută, încă de la începuturi, de Familia Regală. Regina Elisabeta, Regina Maria şi Regina-mamă Elena s-au implicat în acţiuni umanitare ale Crucii Roşii Române.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS