16.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateVâlcea: ”Flori de cântec românesc”, la a VII-a ediţie

Vâlcea: ”Flori de cântec românesc”, la a VII-a ediţie

Casa de Cultură a Sindicatelor din Râmnicu Valcea va găzdui, duminică, cea de-a VIII-a editie a Festivalului National de Interpretare Muzicala si Dansuri Populare pentru elevi ”Flori de cântec românesc”. Acesta este organizat de Inspectoratul Scolar Judetean Valcea, Liceul de Arte „Victor Giuleanu” şi Asociatia AB IMO Pectore 4 in parteneriat cu Primaria Municipiului Râmnicu Valcea, Liceul Tehnologic ”Capitan N. Plesoianu” şi televiziunea Valcea 1.

La această ediţie vor participa 380 de elevi cu vârste cuprinse între 5 ani şi 18 ani din şcoli gimnaziale, licee, şcoli populare de artă, palate ale copiilor şi licee de artă din 17 judeţe. Pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor se vor întâlni 110 interpreţi de muzică populară, 8 grupuri vocale şi 8 ansambluri folclorice din toate zonele folclorice din ţară.

Competiţia se va desfăşura pe cinci categorii de vârstă la secţiunea de interpretare, iar secţiunea de dansuri populare va aduce pe scena din Râmnicu Vâlcea suite de dansuri populare din Oltenia, Muntenia, Dobrogea şi Ardeal.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS