15.3 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateCel puţin 25 de persoane au murit şi alte 1.000 au fost rănite în urma cutremurului produs astăzi în Nepal

Cel puţin 25 de persoane au murit şi alte 1.000 au fost rănite în urma cutremurului produs astăzi în Nepal

(Foto: abc.net.au)
(Foto: abc.net.au)

Cutremurul care s-a produs în această dimineaţă în Nepal a provocat moartea a cel puţin 25 de persoane, între care cinci în India şi una în Tibet, informează Mediafax.ro. De asemenea, seismul, care s-a stabilit că a avut 7,3 grade pe scara magnitudinii de moment, s-a soldat cu rănirea a aproximativ 1.000 de răniţi şi a dus la prăbuşirea a sute de clădiri afectate deja de cutremurul devastator produs pe 25 aprilie. Un bilanţ anterior anunţa cel puţin patru morţi în Nepal.

Nouăsprezece persoane au murit în Nepal, iar alte 981 au fost rănite în urma cutremurului de marţi, a declarat pentru Reuters Laxmi Prasad Dhakal.

Un oficial din cadrul Ministerului nepalez de Interne, care a prezentat primele estimări, a anunţat că în Nepal au murit 19 persoane, alte 981 fiind rănite în urma cutremurului de astăzi. Cinci persoane au murit în Sindhupalchowk, un district situat la est de Kathmandu, în care s-au înregistrat cele mai numeroase victime în urma cutremurului de la 25 aprilie, a declarat administratorul districtului Krishna Gwayali. El a precizat că decesele au avut loc pe o autostradă către Tibet.

Alte şase victime au fost raportate în districtul Dolakha, în apropiere de epicentru, potrivit unui martor ocular, care a adăugat că echipele de salvatori încercau să ajungă la trei persoane blocate într-o casă. De asemenea, în capitală au murit trei persoane, a declarat un reprezentant al poliţiei pentru Reuters.

În statul vecin India, cel puţin cinci persoane au murit în urma surpării unor clădiri în state care se învecinează cu Nepalul – una în Uttar Pradesh şi patru în Bihar, potrivit unor oficiali. Un bărbat a fost omorât în Tibet, după ce mai multe bucăţi de stâncă s-au surpat peste maşina în care se afla.

Magnitudinea preliminară a cutremurului, de 7,1 pe scara magnitudinii de moment, a fost revizuită la 7,4 şi, ulterior, la 7,3. Seismul s-a produs la ora locală 12:50 (10:05 ora României), la vest de oraşul Namche Bazar şi la 76 de kilometri distanţă de capitala Kathmandu, o zonă rurală, situată la graniţa cu Tibetul. Hipocentrul a fost localizat la o adâncime de 15 kilometri, potrivit datelor revizuite publicate pe site-ul USGS. Seismul a fost urmat de cel puţin patru replici puternice, dintre care una cu magnitudinea de 6,3.

Potrivit BBC News Online şi agenţiei Reuters, cutremurul de astăzi a fost resimţit inclusiv în capitala indiană Delhi, precum şi la Dhaka, în capitala Bangladeshului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS