19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFotografi din toată lumea expun la Muzeul Olteniei

Fotografi din toată lumea expun la Muzeul Olteniei

Fotoclubul „Mircea Faria“, în cooperare cu Federaţia Internaţională de Artă Fotografică (FIAP), Asociaţia Artiştilor Fotografi din România (AAFR) şi Muzeul Olteniei, a organizat miercuri, 6 mai, în  Sala „Ştefan Ciuceanu“ a Muzeului Olteniei, vernisajul Salonului Internaţional de Artă Fotografică a României (SIAF).

Cei care vor trece pragul expoziției, ce va fi deschisă până pe 24 mai, vor avea ocazia să admire fotografiile premiate la cea de-a XIX-a ediţie a prestigiosului salon, organizat de Asociaţia Artiştilor Fotografi din România.
„Mocănițe și zâmbete“, purtând semnătura artistului fotograf Mihai Ion Dulu, „Așteptându-l pe Godot“ de Marcel Eremia, „Circle in the water“ a lui Jing Zhu din China, „Magic Morning“ a lui Tarquinius Vădeanu, „Șoapte“ de Flavia Săvescu sunt doar câteva dintre imaginile premiate, care încântă privitorul. Imaginile imortalizate de aparatul de fotografiat te poartă prin toate colțurile lumii, căci în cadrul salonului expun fotografi din România, Vietnam, Indonezia, Portugalia, China, Slovacia, Germania, Argentina, Arabia Saudită, Australia.
„Fiind un salon inter­național, au fost trimise lucrări ale fotografilor profesioniști și amatori din toată lumea. Au fost peste 300 de participanți și în jur de 2.000 de imagini. În salonul de la Craiova sunt expuse cele 48 de lucrările premiate de juriu. Salonul a fost vernisat iniţial, în decembrie 2014, la Bucureşti, la Palatul Şuţu. Acţiunea AAFR a adus participanţi importanţi din Argentina, Australia, China, Portugalia, Germania“, a precizat Dorian Delureanu, președintele Fotoclubului „Mircea Faria“. Cei care vor să treacă pragul Salonului Internațional de Artă Fotografică o pot face gratuit.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS