9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMAE: Ambasadorul român a suferit răni ușoare dar nu a necesitat spitalizare

MAE: Ambasadorul român a suferit răni ușoare dar nu a necesitat spitalizare

Raluca Lunculescu, purtător de cuvânt al MAE, a declarat că ambasadorul român, Emilian Ion, a suferit răni ușoare, în urma prăbușiri elicopterului în Pakistan, dar nu a necesitat spitalizarea acestuia.
De asemenea, acesta a mai spus că, în acest turneu turistic în care se aflau ambasadorii și soțiile acestora, nu mai erau alți români.
Armata pakistaneză a declarat că în zonă nu acționează teroriști.
„Nu există indicii care să arate că a fost un atac terorist”, a spus purtătorul de cuvânt, adăugând că ancheta este încă în desfășurare.

Un elicopter militar MI 17 s-a prăbușit, vineri, în Pakistan în curtea unei școli, provocând moartea a șase persoane. În elicopter se afla şi ambasadorul României în Pakistan, Emilian Ion, atât MAE, cât şi preşedintele Klaus Iohannis anunţând că acesta este în viaţă şi în afara oricărui pericol.

Gruparea teroristă TTP a revendicat atacul asupra elicopterului în care se afla și abasadorul României. Alianța teroristă, inființată în 2007, luptă împotriva armatei pakistaneze. De fapt teroriști îl ținteau pe premierul pakistanez, Nawaz Sharif, dar acesta de afla în alt elicoper și este acum în afara de orice pericol.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS