12.6 C
Craiova
luni, 26 octombrie, 2020
Știri de ultima oră Actualitate Tornade, furtuni violente şi inundaţii în SUA

Tornade, furtuni violente şi inundaţii în SUA

Cel puţin 20 de tornade au afectat miercuri cel puţin trei state americane, Kansas, Oklahoma şi Nebraska, iar furtuni violente au avariat zeci de case, au provocat inundaţii în Oklahoma, iar din Texas şi până în Nebraska au fost lansate alerte meteorologice, într-o zonă cu nouă milioane de locuitori, relatează NBC News.

Aeroportul Internaţional Will Rogers din Oklahoma City a fost evacuat în două rânduri miercuri, din cauza apropierii unor furtuni violente. Autorităţile aeroportuare au anunţat într-un mesaj postat pe Twitter că nici un avion nu urma să sosească miercuri seara şi că pasagerii au fost evacuaţi de la terminale într-un tunel subteran. Pasagerii au fost evacuaţi prima dată timp de oră, miercuri la ora locală 17.00 (joi, 1.00, ora României), iar a doua oară la ora locală 19.00 (joi, 3.00, ora României).

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă din Oklahoma şi-a activat Centrul de operaţiuni din cauza condiţiilor meteorologice şi anunţat întreruperi ale alimentării cu energie electrică în întregul stat, avarierea unor case şi blocarea unor drumuri de inundaţii. Comisia pentru utilităţi şi Oklahoma Gas & Electric au anunţat peste 10.000 de pene fiecare.

O alertă de inundaţii a fost emisă la Oklahoma City pentru prima dată în istoria oraşului, au anunţat oficiali în mesaje postate pe Twitter. „Pericol de moarte. Nu conduceţi”, se arată într-un mesaj.

Alerte de inundaţii au fost emise, de asemenea, pentru oraşele Moore, Tuttle şi Mustang până joi dimineaţa la ora locală 9.00 (17.00, ora României).

„Adăpostiţi-vă în zone înalte acum!”, îndeamnă NWS într-o alertă, adăugând că „este o situaţie care vă poate pune viaţa în pericol”. În cursul nopţii de miercuri spre joi nivelul apei de ploaie a atins între 13 şi 20 de centimetri în zonele afectate, potrivit NWS, care avertizează că urmează să continue să plouă.

Statul Kansas a fost afectat, de asemenea, de tornade miercuri seara, la Mount Hope, Ionia şi Lincoln County. Însă nu au fost raportate pagube importante.

Cel puţin trei structuri au fost avariate, iar unele persoane au fost rănite uşor la Roseland, în statul Nebraska, în urma unei tornade.

În unele zone din Kansas – Lincoln şi Ebson – furtunile au fost însoţite de grindină.
NWS a emis alerte de tornadă pentru vestul şi nord-estul statului Texas cel puţin până la ora locală 21.00 (joi, 5.00, ora României).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Covid în Dolj: Radiografia ultimei săptămâni. Spitale pline, cadre...

În mai multe localităţi din Dolj, cetăţenii...

ȘTIRI GdS

Covid în Dolj: Radiografia ultimei săptămâni. Spitale pline, cadre...

În mai multe localităţi din Dolj, cetăţenii trebuie să poarte mască peste tot. La finele săptămânii trecute, toate locurile din terapie intensivă...

Bunică de 82 de ani cu o condamnare pentru...

Cea mai în vârstă persoană dată în urmărire de autoritățile române este o femeie de 82 de ani, condamnată pentru trafic de...

Spania revine la starea de urgență

Spania decretează stare de urgență, pentru a doua oară de la debutul pandemiei, informează euronews. Decizia a fost luată de guvern, în cadrul...

Covid România: Aproape alte 4000 de cazuri și nou...

Alte 3.855 de noi cazuri de coronavirus au fost raportate în ultimele 24 de ore în România. Bilanțul COVID-19 în România a...

Ciolacu și Tudose, amendați pentru încălcarea regulilor Covid. Au...

UPDATE: "Orban și ai săi folosesc Poliția Română în scopuri politice", acuză Marcel Ciolacu, după ce a fost amendat pentru încălcarea măsurilor...

Trei evenimente sparte în trei ore de polițiștii din...

Deși județul Galați a fost lovit din plin de epidemia de coronavirus, cifrele nu par să îi sperie pe locuitorii săi.