30.3 C
Craiova
sâmbătă, 8 august, 2020
Știri de ultima oră Actualitate Tornade, furtuni violente şi inundaţii în SUA

Tornade, furtuni violente şi inundaţii în SUA

Cel puţin 20 de tornade au afectat miercuri cel puţin trei state americane, Kansas, Oklahoma şi Nebraska, iar furtuni violente au avariat zeci de case, au provocat inundaţii în Oklahoma, iar din Texas şi până în Nebraska au fost lansate alerte meteorologice, într-o zonă cu nouă milioane de locuitori, relatează NBC News.

Aeroportul Internaţional Will Rogers din Oklahoma City a fost evacuat în două rânduri miercuri, din cauza apropierii unor furtuni violente. Autorităţile aeroportuare au anunţat într-un mesaj postat pe Twitter că nici un avion nu urma să sosească miercuri seara şi că pasagerii au fost evacuaţi de la terminale într-un tunel subteran. Pasagerii au fost evacuaţi prima dată timp de oră, miercuri la ora locală 17.00 (joi, 1.00, ora României), iar a doua oară la ora locală 19.00 (joi, 3.00, ora României).

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă din Oklahoma şi-a activat Centrul de operaţiuni din cauza condiţiilor meteorologice şi anunţat întreruperi ale alimentării cu energie electrică în întregul stat, avarierea unor case şi blocarea unor drumuri de inundaţii. Comisia pentru utilităţi şi Oklahoma Gas & Electric au anunţat peste 10.000 de pene fiecare.

O alertă de inundaţii a fost emisă la Oklahoma City pentru prima dată în istoria oraşului, au anunţat oficiali în mesaje postate pe Twitter. „Pericol de moarte. Nu conduceţi”, se arată într-un mesaj.

Alerte de inundaţii au fost emise, de asemenea, pentru oraşele Moore, Tuttle şi Mustang până joi dimineaţa la ora locală 9.00 (17.00, ora României).

„Adăpostiţi-vă în zone înalte acum!”, îndeamnă NWS într-o alertă, adăugând că „este o situaţie care vă poate pune viaţa în pericol”. În cursul nopţii de miercuri spre joi nivelul apei de ploaie a atins între 13 şi 20 de centimetri în zonele afectate, potrivit NWS, care avertizează că urmează să continue să plouă.

Statul Kansas a fost afectat, de asemenea, de tornade miercuri seara, la Mount Hope, Ionia şi Lincoln County. Însă nu au fost raportate pagube importante.

Cel puţin trei structuri au fost avariate, iar unele persoane au fost rănite uşor la Roseland, în statul Nebraska, în urma unei tornade.

În unele zone din Kansas – Lincoln şi Ebson – furtunile au fost însoţite de grindină.
NWS a emis alerte de tornadă pentru vestul şi nord-estul statului Texas cel puţin până la ora locală 21.00 (joi, 5.00, ora României).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Coronavirus: Rusia raportează peste 5.200 de noi cazuri de...

Autorităţile ruse au raportat sâmbătă 5.212 de...

ȘTIRI GdS

Coronavirus: Rusia raportează peste 5.200 de noi cazuri de...

Autorităţile ruse au raportat sâmbătă 5.212 de noi cazuri de infecţii cu noul coronavirus, ajungând la un număr total de 882.347 cazuri...

Circulaţie îngreunată pe A2, după o tamponare între cinci...

Traficul rutier este îngreunat pe sensul către Constanţa al autostrăzii A2, în această dimineaţă, după o tamponare între cinci autoturisme, a anunţat...

Un român a împrumutat statul cu 400 de milioane...

Un român persoană fizică a subscris vineri, ultima zi pentru oferta de vânzare de titluri de stat, 400 de milioane de lei...

România a fost al optulea producător de bere din...

România a fost în 2019 al optulea producător de bere din cele 27 de state membre ale UE, arată datele publicate vineri...

Elveţia va achiziţiona 4,5 milioane de doze de vaccin...

Guvernul elveţian a anunţat vineri că a încheiat un acord privind cumpărarea a 4,5 milioane de doze de vaccin anti-Covid-19 de la...

Zona Făget iese din carantină. A scăzut numărul contaminaţilor

Scoaterea din starea de carantină zonală COVID a oraşului Făget a fost decisă vineri de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Timiş....