18.3 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFlorian Walter se sustrage urmăririi penale, dar a fost dat în consemn la frontieră

Florian Walter se sustrage urmăririi penale, dar a fost dat în consemn la frontieră

Procurorul șef adjunct al DIICOT, Elena Hosu, a declarat că reprezentantul firmei de salubritate Romprest, Florian Walter, se sustrage urmăririi penale și a fost dat în consemn la frontieră pentru a nu părăsi teritoriul țării.

„Sunt indicii că este în țară și ne-am luat măsurile necesare să rămână în țară. A fost dat în cosemn”, a declarat Hosu.

Florian Walter este suspect într-un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani care ar fi adus statului un prejudiciu de 20 milioane lei. Hosu susține că societățile implicate în acest lanț de tranzacții „aveau sedii sociale fără activitate la cabinete de avocatură, erau fără puncte de lucru, iar reprezentanții nu pot fi identificați”.
„Societățile nu aveau mijloace de transport pentru muncitori, circa 200-300 de persoane, ca obiect al acestor contracte”, iar în cazul Romprest „muncitorii erau folosiți la negru, nu exista o evidență a personalului, nu existau situații de lucrări”.

„Furnizorii acestor companii aveau furnizori care nu declarau livrări, nu existau rapoarte zilnice de activitate, numărul persoanelor sau calificarea lor”, completează procurorul șef adjunct al DIICOT. Pe de altă parte, reprezentanții acestor firme „erau în fapt complici, sau săgeți, carea aveau sarcina de a completa și semna acte bancare, de a retrage bani în numerar și primeau comision din aceste tranzacții”. Hosu spune că „contabilitatea nu era la cele mai multe societăți comerciale”. „A fost un grup bine organizat cu sarcini bine definite, coordonarea venind din parte reprezentantului Romprest”, încheie aceasta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS