11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePoliţiştii pe urmele pescarilor ilegali

Poliţiştii pe urmele pescarilor ilegali

În urma a zeci de controale, acțiuni și verificări desfășurate de polițiștii de transporturi, pe apă, la societăți comerciale și asociații piscole, asupra mai multor autoturisme și ambarcațiuni navale, au fost confiscate aproape 300 de kilograme de peşte proaspăt, pescuit ilegal. 19 persoane au fost depistate în flagrant.

În perioada 27 – 30 aprilie, poliţiştii din cadrul structurilor de poliţie transporturi navale, în colaborare cu specialişti din cadrul Agenţiei Naţionale pentru Pescuit şi Acvacultură şi Garda Națională de Mediu, au acţionat pentru prevenirea şi combaterea pescuitului ilegal, transportului şi comercializării produselor din peşte.

Astfel, în urma celor 77 de acțiuni și controale desfășurate în ape interioare, în amenajările piscicole și asociațiile de profil, pe linia provenienţei, prelucrării, depozitării şi valorificării produselor din peşte sau pe linia legalităţii transportului de peşte, au fost constatate 28 de infracțiuni.

Au fost verificate 8 societăţi comerciale și o asociație piscicolă și au fost controlate 48 de autoturisme și 65 de ambarcaţiuni.

Polițiștii au aplicat 26 de sancţiuni contravenţionale  în valoare totală de 5.420 de lei.

Sunt cercetate penal 19 persoane ce au fost depistate în flagrant.

În urma activităților, au fost ridicate, în vederea confiscării, 286 kg. de peşte proaspăt din diferite specii, 10 plase de pescuit cu fir textil, în lungime de aproximativ 290 de metri, 4 plase monofilament de 147 de metri, 7 setci în lungime totală de peste 200 de metri și 29 alte unelte de pescuit.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS