10.6 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateStrigăt de ajutor pentru o fetiţă cu probleme de auz

Strigăt de ajutor pentru o fetiţă cu probleme de auz

Anne Mary speră că va auzi glasul mamei (FOTO: Arhiva personală)
Anne Mary speră că va auzi glasul mamei (FOTO: Arhiva personală)

Anne Mary Pelin este o fetiță de șase ani și jumătate din Suceava. La vârsta de trei ani, văzând că nu vorbeşte, mama fetiţei a dus-o la logoped, dar, din păcate, micuţa nu reuşea să articuleze cuvinte inteligibile. Pentru că după un an de exerciţii nu s-a observat nici un progres de vorbire, Florentina Pelin, mama fetiței, și-a dat seama că are probleme cu auzul. Au mers la medicul specialist, care le-a recomandat proteză auditivă. Familia Pelin a achiziţionat proteza pentru Anne Mary şi a sperat ca problema să nu fie gravă, iar fetița lor să poată auzi și vorbi. Din păcate, lucrurile nu au stat deloc așa. După doi ani fără nici un rezultat, părinții au fost nevoiți să-și ia fetița de mână și să bătă din nou la ușa medicului. De această dată, medicul specialist Sebastian Cosma a recomandat operația. Doctor Luminiţa Rădulescu, şeful Clinicii ORL din cadrul Spitalului Clinic de Recuperare Iaşi, a operat-o pe Anne Mary, şi i s-a făcut implant cohlear la urechea dreaptă.
Nu este însă suficient. Pentru a avea șanse de recuperare, Anne Mary mai are nevoie de un implant și pentru urechea stângă. Timpul este scurt pentru că această intervenție trebuie făcută, conform recomandărilor medicului, până la vârsta de șapte ani. „Când fetița a făcut operația de implant cohlear la urechea dreaptă, medicii au descoperit că avea o malformație mondini bilateral. Ni s-a spus că, dacă nu va face implant și pentru cealaltă ureche, nu va mai avea șanse de recuperare. Mi-aș dori din tot sufletul să poată auzi și vorbi. Vreau să poată urma și ea cursurile unei școli“, a declarat Florentina Pelin, mama fetiței.
Timpul se scurge cu repeziciune, iar cei 25.000 de euro, suma necesară intervenției, se strâng cu greu. „Am mers pe la biserici. Încercăm să strângem banii pentru a-i putea oferi Annei Mary șansa la o viață normală. Știu că e foarte greu pentru fiecare dintre noi, dar fac apel la toată lumea care ne poate ajuta. Mă gândesc că, dacă vom reuși să strângem un pic de aici, un pic de dincolo vom putea să facem rost de suma necesară“, a completat Florentina Pelin.
Cei care vor să întindă o mână de ajutor familiei Pelin, oferindu-i micuței Anne Mary șansa la o viață normală, o pot face donând orice sumă în contul bancar: RO81 RZBR 0000 0600 11349099 deschis pe numele Pelin Florentina.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS