9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateVârstnicii olteni vor fi îngrijiţi de specialiştii SAFIR

Vârstnicii olteni vor fi îngrijiţi de specialiştii SAFIR

Proiectul “Şcoală de antreprenoriat pentru femei cu iniţiative responsabile” (S.A.F.I.R) SV Oltenia, implementat de Asociaţia React, susţine 280 de femei să obţină o calificare profesională, într-o meserie tot mai căutată – aceea de îngrijitoare la domiciliu.

La 10 luni de la lansarea proiectului, 103 femei au obţinut deja certificatul de îngrijitoare la domiciliu, recunoscut de Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstince şi de Ministerul Educaţiei Naţionale.

Prin SAFIR SV Oltenia, Asociaţia React îşi propune nu numai formarea profesională a femeilor înscrise în proiect, dar şi familiarizarea lor cu drepturile şi şansele pe piaţă muncii. Mai mult, pregătirea că îngrijitoare la domiciliu este completată de cursuri care învaţă doamnele să lucreze pe calculator, să opereze în Word, Excel şi să navigheze pe internet. La finalul programului de formare, o parte dintre cursantele interesate să iniţieze o afacere vor participa la cursuri de antreprenoriat.

Pentru a susţine demersurile absolventelor care doresc să îşi deschidă afaceri sau să se angajeze, Asociaţia React va dezvoltă o reţea online a profesionistelor în domeniul îngrjirii la domiciliu. Scopul reţelei este acela de a sprijini atât femeile, pentru a găsi un angajator sau clienţi, cât şi vârstnicii sau famiile acestora – care vor putea identifica mult mai uşor îngrijitoarea potrivită. Platforma înlesneşte relaţia dintre cererea şi oferta din domeniul îngrijirilor la domiciliu, iar fiecare utilizator va putea să-şi creeze, cu uşurinţă, un profil virtual care va include informaţii referitoare la serviciile oferite sau solicitate, preferinţe personale şi alte detalii relevante. În funcţie de aceste date, programul va genera automat recomandări de potenţiali angajatori sau clienţi şi potenţiale îngrijitoare.

La cursurile gratuite SAFIR pot participa femeile cu domiciliul stabil într-unul dintre oraşele regiunii Sud Vest Oltenia, care au minimum 8 clase şi sunt în căutarea unei oportunităţi profesionale. Pentru înscriere, persoanele interesate sunt invitate sa ia legătura cu Leonard Sonei la adresa [email protected] sau la numărul de telefon: 0732.222.305.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS