16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCodul de procedură fiscală a fost adoptat de Senat

Codul de procedură fiscală a fost adoptat de Senat

(Foto: ziuanews.ro)
(Foto: ziuanews.ro)

Proiectul de lege privind Codul de procedură fiscală a fost adoptat astăzi de plenul Senatului, cu 67 de voturi „pentru”, cinci abţineri şi 17 voturi „împotrivă”, informează Mediafax.ro. Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a declarat că prin noul Cod de procedură fiscală se doreşte „simplificarea procedurilor administrative de recuperare a creanţelor fiscale, îmbunătăţirea echilibrului drepturilor şi obligaţiilor celor două părţi ale raportului juridic fiscal, respectiv contribuabil şi organul fiscal, dar şi clarificarea unora dintre instituţiile juridice susceptibile de interpretare”. Un alt obiectiv constă în „asigurarea unei stabilităţi şi predictibilităţi pe termen lung a normelor scrise în actul normativ propus a fi rescris”.

Totodată, se are în vederea simplificarea procedurilor de administrare a creanţelor fiscale, „claritate şi accesibilitate prin eliminarea interpretărilor”, prin corectarea neconcordanţelor existente în prezent între Codul de procedură fiscală şi Codul Fiscal sau alte legi speciale. Teodorovici a precizat că o altă prioritate a documentului este „o eficienţă a activităţii de administrare a impozitelor şi taxelor”.

Ieri, plenul Senatului a adoptat proiectul de lege privind Codul Fiscal, cu amendamente formulate în comisiile senatoriale, textul legislativ urmând să fie transmis Camerei Deputaţilor, forul legislativ decizional.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS